BAHAR TEMİZLİĞİNE İÇİNDEN BAŞLA

İLİŞKİLER/ Şiddet Suçtur! Şiddete Göz Yumma!


Hayatının her hangi bir döneminde, şiddete maruz kaldın mı? 

Bunu söylemek belki senin için kolay değil ama söylemelisin. Bu senin suçun ya da ayıbın değil. Öncelikle bunu bilmelisin. Kadın ya da erkek olabilirsin. Haklı ya da haksız olabilirsin. Şunu bilmelisin ki şiddetin hiç bir haklı gerekçesi yoktur. 

  • Şiddet, bireye ait bir mizaç değildir.
  • Şiddet, yorgunluk ya da yüksek stres sonucu oluşabilecek bir normal hal değildir.
  • Şiddet, seni yola getirmeleri için uygulamaları gereken bir yaptırım değildir.
  • Şiddet, örf ve adet değildir.
  • Şiddet, hak ettiğin bir şey değildir.

Şiddet, şiddet uygulayan kişinin davranış bozukluğudur. Şiddeti uygulamayı seçen kişinin, psikolojik desteğe ihtiyacı vardır. Böyle gelen böyle gidemez. Hayatında şiddet varsa, kendin için de sevdiklerin için de hatta şiddet gördüğün o kişi için de buna müdahale etmelisin.

Peki neler yapabileceğini biliyor musun?

Öncelikle şunu bilmelisin ki sen her şeyi yapabilecek güçtesin. Şu an bu yazıyı okuman bile, bu gücünün sana gülümseyişi. Buna inan. Kendin olabileceğin bir dünya var. Ve bu dünya senin içinde, pencerenin dışında değil. İçindeki dünyada hayat var. Sadece yaşadıkların, o dünyanın varlığını sana azıcık unutturmuş olabilir. İlk yapman gereken, içindeki o dünyayı hatırlamak. Bunun için de kendine zaman ayırman çok ama çok önemli.

Hemen aşamadığın tepeleri dağlar varsa, atamadığın adımlar, söyleyemediğin sözler varsa, bunun sadece geçici bir süreç olduğunu düşün. Bu böyle gitmeyecek. Sen daha güçlü biri olacak ve yeniden ayağa dikileceksin. Çünkü bunu bir defa yaptın. Sen, yürümeyi öğrendin, hem de daha çok minicikken. Yeniden ayağa kalkmak da böyle anlamlı bir şey. Hatalardan doğmak, inan seni öncesine göre daha da güçlü yapacak. Ve bil ki ben sana gerçekten inanıyorum.

İlk iş kendini hatırlamak. Sen değerlisin ve çok özelsin. Senden bu kocaman dünyada, sadece bir tane var. Lütfen her sabah uyandığında, bunu düşün ilk olarak. Yüzünü yıkarken, aynaya bak. Gördüğün insanı çok sev. Sen, sana ait bir armağansın. Her halin senin değerlerinle dolu. Sen çok değerlisin. Başka biri sana değer verir ya da vermez. Bu onunla ilgili bir konu. Seninle ilgili değil. Sen kendine değer verdikten sonra zaten değer kısmın da acıkmayacak.

Bir liste yap kendine. 

Gününe anlam katacak güzellikler serp saatlerine. Mesela bir kitap oku, resim yap, müzik dinle, bir şeyler yaz. Kendine iyi gelen şeyleri ara ve bul. Bunlara zaman ayırmayı hiç ihmal etme. Gülümse bol bol. Gülümsemek için nedenleri beklemek, genellikle gereksiz gecikmeler anlamına geliyor. Sen o güzel suratı gülümset, sana zaten güzellikler de gelmeye başlayacak. Bu da evrenin enerjisiyle alakalı ve gerçek bir konu. 

  • Şimdi lütfen bu soruları yanıtlar mısın?
  • Güçlü yanlarını biliyor musun? Lütfen söyler misin?
  • Kendini yetenekli gördüğün alanlar hangileri?
  • Yalnızlık seni korkutuyor mu?
  • Ne kadar süredir şiddet görüyorsun?
  • Çocukluğunda şiddet gördün mü?
  • Şu an güvenebileceğin birileri var mı? Lütfen kim olduklarını söyler misin?

Bu soruları lütfen dürüst bir şekilde yanıtla. Kendini farketmen anlamında bu soruları içtenlikle yanıtlaman çok önemli. 

Şiddet, sen sessiz kaldıkça çoğalacak bir suçtur. Bu suça destek olma. Kendini ve sevdiklerini düşünmek gibi bir yaşamsal sorumluluk taşıdığını lütfen unutma. Benimle konuşmak istersen, ben her zaman yanındayım. Seni dinlemek ve içindeki güzel dünyayı yeniden keşfinde, yanında olmak adına... Her zaman her şey senin elinde... Ve sen gerçekten çok güçlüsün. Yeter ki bunu hemen farket...


Sevgilerimle...

                                                                                                         Uzman Koç Arzu Çorluluoğlu Bakır

                                                                                                                    GSM : 0533 163 27 92



Yorumlar