BAHAR TEMİZLİĞİNE İÇİNDEN BAŞLA

BAĞIMLILIK


Bağımlı mısın? Madde ya da duygu bağımlısı olabilirsin. Belki de her ikisi birden seni zorlamaya başladı. Eğer şu anda bu yazıyı okumaya devam ediyorsan, çok doğru bir yoldasın. Bağımlılık nasıl başladıysa, öyle de geçer gider. Öncelikle buna İnan. İlk yapman gereken şey, kabul etmek. Bağımlı olduğunu kabul edersen, onunla mücadele edecek güç artık sende açığa çıkmış demektir. O gücü eline al şimdi. Hadi!  Şimdi ilk önce lütfen kendi kendine söyle. “BEN BAĞIMLIYIM.” İşte bu kadar. İstediğin kadar tekrar edebilirsin. Eğer sadece tek sefer söylemek yettiyse sana, tamamdır. Zorlama yok. Özgürleştin. Anladın kendini. Artık kendi kendinle bir savaş yok. İkiniz de aynı taraftasınız. Yani hem için hem dışın, artık tek ses, tek bilinç. Ve bu çok huzurlu. 

Bağımlılığın özünde, boşluk duygusu vardır. Madde ya da bir duyguyla, içimizdeki o boşluğu kapamaya çalışırız. Bazen çok yemek yeriz o boşluk dolsun diye. Bazan çok para kazanıp, harcamayız. Çok baskın karakterli birine dönüşür, zalimleşiriz. Madde bağımlılıkları başlar ya da yürümeyen o ilişkiyi bırakamayız. “Onsuz yapamam.” dediğimiz her şeye, bağımlıyız kısacası. 

Lütfen şimdi sorumu cevaplar mısın?

- Onsuz yapamam dediğin neler ve/veya kimler var?

Evet şöyle bir düşün lütfen. Çok dürüst ol kendine. Bu dürüstlük sana çeşitli duygular yaşatabilir. Kendinden utanmak bu duyguların genelde başındadır. Evet, hiç kolay değil. İnsanın kendi kendisiyle yüzleşmesi, özellikle de bir şeyler ters giderken son derece zordur. Ama bu duygular sende yerleşmeyecekleri için, azıcık gayret etmelisin. Gayret, seni güvenli alana taşıtacak en özel güçlerinden biri. Evet hafi devam et. Kendini kandırma, kendini yargılama, kendine kızma, başka seçeneklere dalma. Sadece bu soruyu duy ve sanki bir bilgisayarmışsın gibi yanıtla lütfen. Sadece cevapları düşün ve onları yaz bir kağıda .

Annene ya da Babana da bağımlı olabilirsin, çocuklarına da, hayatındaki partnere de, yemeğe çıktığın mekana, giydiğin pantolona da.  Aklına gelen her şeyi lütfen düşün ve fotoğraf kamerası gibi bak kendine ve hislerine .

-Onsuz olamam dediğin neler ve kimler var???

Yazıyı okumaya, bu listeyi hazırlamadan devam etmek yok. Bu tamamen senin iyiliğin için. Biliyorsun  Eğer listen tamamsa, öncelikle kendine bir teşekkür edebilirsin. Çünkü şu an daha güzel günlere yol almak için artık bir anahtarın var  elinde. Evet bir anahtar. Bağımlılık bilinmezlerinin sırlarıyla arandaki kapının ortadan kalkması, bu anahtara bağlıydı. Artık her şey daha kolay, buna gerçekten İnan  

Bağımlılık üzerine yaptığım seanslar böyle başlıyor  

Bu liste üzerine seanslarımızı yapıyoruz. Hayat her zaman kazanıyor. Çünkü aslında hepimiz güzel yaşamak istiyoruz. Bağımlılık da zaten bu arayıştan oluşuyor. Burada dikkat edilesi noktaya işaret eden bir soru sormak gerekli. Lütfen bu soruyu kendine sorar mısın?

-Hayatımı daha güzel bir hale getiren bu şeyin ya da kişinin, bana ya da çevreme zararı var mı?

Bağımlılık, zarar verir  er ya da geç hem sana hem de çevrene. Biliyorum, sen aslında bunu istemiyorsun. Artık istemediğin bir esarete katlanmak zorunda değilsin  evet, esaret. Bağımlılık, özgürlükten son derece çalan bir oluş. Ve sen, bu yazıyı okumaya devam ettiğine göre, özgürlüğü seçiyorsun. Kendinle gurur duyabilirsin.

Bağımlılık üzerine yazılarıma devam edeceğim. Beni arayabileceğini sakın unutma... 




Yorumlar