BAHAR TEMİZLİĞİNE İÇİNDEN BAŞLA

İLİŞKİLER/ Evliliğin Nasıl? Lütfen Bu Soruları Cevaplar mısın?


-Evli misin?
-Kaç yıldır evlisin?
-Bu birliktelik seni ve eşini,  madden ve manen tatmin ediyor mu? 
-Birbirinizle, birbirinizin gözlerine bakarak konuşabiliyor musunuz?
-Mutlu musun?
-Kendine ait yaşam alanın var mı?
-Uyandığında kendini dinlenmiş hissediyor musun?
-Uykuya hemen dalabiliyor musun?

Yukarıdaki soruları, tüm gerçekliğinle yanıtlar mısın lütfen. Bu yanıtları bir kağıda yazarsan, ilişkinizin gelişimini takip etmen anlamında, kendi kendine rehberlik etmiş olacaksın. Bunu İster misin? 

Emek olmadan hiç bir ilişki yürümez. Evlilik, sadece kağıt üzerine atılan imzadan ibaret değildir. Reelde böyle bir yanılsama var ne yazık ki. Evlilik çoğu bireye göre son nokta. Aslında durum bunun tam tersi. Evlilik, yeni bir dünya demek. Bundan dolayı “Dünya evine girdi” ifadesi de kullanılır. Evlilik, iki dünyanın bir araya gelmesi anlamına gelir. Ve bu da yeni bir dünya düzeni demektir. 

Yeni dünya düzeni kurulurken, dengede kalabilmek son derece önemlidir. Evlilikle dönmeye başlayan yeni dünyada sadece kadının ya da sadece erkeğin dediği olmamalıdır. Aksi taktirde sadece tek bir dünya yaşar, diğer dünya ezilir ve değerinden çok şey yitirir. Evlilik, kimliksizleşmek değildir. Evli bireyler, var olan kimliklerini kaybetmeden evliliğini sürdürebilme özgürlüğünde olmalıdır. Birinin diğerini değiştirme ve dönüştürme çabası, kişilik haklarına ciddi bir saldırıdır. 

Evlilik, birlikte mutlu yaşayabilme sanatıdır. 

Girdiğin dünya evinde;

Kendini kaybolmuş hissediyorsan,
Kendini yalnız hissediyorsan,
Kendini günden güne daha da değersiz hissediyorsan,
Üretkenliğini yitiriyorsan,
Hayattan zevk almamaya başladıysan,

Evliliğinizde ciddi sorunlar var demektir. 

Hayatına sahip çık. Sadece tek hayatlık hakkın olduğunu hatırla. Bedenin ve ruhun sadece sana ait. Evliliğinle ilgili yapılabilecek çok şey mutlaka var. Ve bir an önce bunların peşine düş. Mutsuzluk bir kader değildir. Bugün kendin için lütfen yaşamını sorgula. Ve harekete geç... Unutma ki hiç bir şey tesadüf değildir. Eğer bu yazıyı okuyorsan, bunun bir nedeni var....
                                     Uzman Koç Arzu Çorluluoğlu Bakır
                                                GSM : 0533 163 37 92

Yorumlar