BAHAR TEMİZLİĞİNE İÇİNDEN BAŞLA

İNSAN / Sorsana Kendine. Kimsin?

Yeniden başlamak nasıldır hayata? Hiç buna ihtiyacın oldu mu? Hayatını yeniden yazmak istedin mi? Elindeki romanın, ruhuna çoook ağır geldiğini hissettin mi hiç? Bazen uyanırsın ve gözlerini açıp da baktığın o duvarlar sana çok yabancı gelir. Ama adreste senin adın yazılıdır. Sonra filmi geri sarmaya başlarsın. Hatayı nerede yaptığını düşünmeye çalışırsın. Öyle bir film başlar ki! Sen her detayda yeni bir karaltı seçersin anca... Yeni bir çetrefil ve yeni bir kızılası konu, kişi, bişi... Oysa... Bunaldığında, hayatın sana, senin bildiğin dilde konuşmadığı anda, tam da tersi, filmi ileri sarmalısın. 

Film ileri sarılır mı ki? 

Sarılır elbette ki. Çeşitli öğretiler, zamanın karmaşasını anlatmaya çalışıyorlar kendi dillerince. Zaman acaba nasıl bir şey? Zamanda yolculuk filmleri de yapılıyor sürekli:) Var bunların bir hikmeti. Var! Zaman denen şeyi çok takmadan, anı yaşamak bundan mühim işte. An. En değerli ve var olan şey. Var olan tek gerçek, zamanın içinde bulunan...

Hayatında yolunda gitmeyen bir şeyler varsa, filmi geriye sarma. Olan olmuş. Hatalar da vardır, hazımsızlıklar da ve sen belki  çok susmuşsundur da. Adına katlanmak denen şeyi, yıllardır yaşamışsındır... Bardağın taşmıştır minnacık bir şeyde. 

Olabilir bunlar. Çünkü yaşıyorsun ve insansın.

Neler yapılabilir?

Öncelikle kendine bir tarama yapmalısın. Arızaları anlamak için andaki duygularını sorgulamalısın. Sana kesinlikle çocukluğuna git demiyorum. Anını sorgula lütfen. Şimdi aşağıdaki soruları, tüm gerçekliğinle, tüm dürüstlüğünle lütfen cevapla.

  • Olduğun sen, olmak istediğin sen misin?
  • Bu kişi olmasaydın, nasıl biri olmak isterdin?
  • Duygusal hayatın, hayallerinle örtüşüyor mu?
  • Yeterince para kazanıyor musun? 
  • İstediğin işi yapıyor musun?
  • Yeteneklerinin farkında mısın?
  • Yeteneklerine zaman ayırıyor musun?
  • Hayatında seni engellediğine inandığın bir şey var mı? Kişi? Konu? Durum?

Dilerim bu sorular, kalbini daha da yormamıştır. Şunu bil ki dağılmadan toplanmıyor. İyi değilsen, çok iyi olmak üzeresindir. Son nokta, yeni bir sabahtır. Buna inanırsan, işlerin hep daha da kolaydır. Şimdi senden bir şey daha rica ediyorum. Lütfen bu soruyu da yanıtlar mısın?

Daha iyisini nasıl yapabilirsin?

İşte en sihirli sorulardan biri. Bunu lütfen kendine sor. 

DAHA İYİSİNİ NASIL YAPABİLİRİM?

Ve gülümse. Cevaplar hissine gelmeye başlayacak. Kalp sesin seni uyandıracak. Sadece anda olursan, kafan ve ruhun çok karışmayacak. Daha fazla soruya ihtiyacın varsa, biliyorsun. Ben her zaman sana bir telefon kadar yakınım...


Sevgilerimle...

                                                                                       Uzman Koç Arzu Çorluluoğlu Bakır

                                                                                                    GSM : 0533 163 37 92

Yorumlar